Ett mord i vår lilla by.


13,1 grader i vattnet. Hua! Det va kallt men, det vart kallare på land och det blåste. Men jag gjorde det igen. En seger för mig. Nu är filten på, ljus är tända i källaren. 6 badsystrar var vi idag.

Idag på väg till badet vart det vägarbete, det blev långa köer. Trodde inte det kunde bli så långa bilköer, här hemma. Trodde inte det fanns så många bilar ute vid den tiden. Men nu har jag lärt mig något nytt, det kan bli folksamling och bilköer även här. Även då det inte är fotbollscup!

Vi pratade om den stackaren som blev mördad här i närheten, under helgen. Folk klagar på att det är kommunens fel. Att dom har som policy att ta in kriminella i vårt lilla samhälle….

Nu är det kanske inte riktigt så, att det står i någon policy att dom ska ta in kriminella i vår by. Jag misstänker starkt att det är någon låtit munnen prata, utan att tänka först. MMM jag vet hur det är, ibland hoppar grodorna, utan att tänka innan. Jag är likadan, fast jag har kanske lite andra värderingar.

Tragiskt att en mans liv, är tagit av två vettvillingar. Vad jag hört av människor som kände den mördade mannen, var det en tyst och försynt man. Gjorde ingen illa. Vila i frid, du okända. Tänker att det finns många i vår by som nu känner sorg.

Mordet hände i fredags, lillgrabben var i närheten då det hände. Han ringde hem och var skärrad, sa att någon hade blivit knivmördad i Stigen. Sa samtidigt, fattar ni? I Stigen det går ju inte, jag åker hem nu, fortsatte han. Han var skärrad när han kom hem. Hans tankar och uppfattningar om vår lilla by med omkrets, är rubbad. Den trygghet han känt, har fått sig en törn. Bubblan har spruckit i och med denna händelse. De två som gjorde detta illdåd är redan tagna, får hoppas att de inte får vara i friheten på länge. Antagligen var det berusningsmedel inblandat, det är då det blir dumma saker gjorda.

Även min lilla bubbla har spruckit, av denna händelse. Den falska tryggheten var en falsk trygghet. Nu är händelsen kanske 4 km bortanför här. 4 km är inte långt borta.

Jag kan fortfarande inte sluta tänka på den mannen, som blev mördad. Vilka känslor bodde i han stunden innan. Var han rädd och visste han att nu dör jag? Dog han med ens eller fick den stackaren lida? Jag hoppas att just lidandet är något han slapp.

Hur och vem, fult ord, har rätten att ta någon annans liv. Vad får människor att göra sådant? Hur ska dessa två som just blivit inte bara kriminella nu även mördare, någonsin kunna se sig själva i spegeln igen. Hur går deras tankar nu, när berusningen inte längre bor i kroppen, utan bara abstinensen? Vad säger dom till sig själva. Känner dom ånger nu? Eller är tanken det skulle han bara ha? Men då dom sitter utan åskådare, är det fortfarande då det skulle han bara ha? Eller är det ånger då? Jag vill att dom ska känna ånger då i sin ensamhet, men jag misstänker starkt att dom inte vågar känna på just dom känslorna. Dom gör nog för ont.

Även dessa två, nu mera mördarna. Har anhöriga som idag undrar, känner hopplöshet, frågar sig saker, tror jag. Tror även det bor en massa sorg i dem. Vilken tragisk händelse, för så många människor. Oskyldiga människor blir drabbade i alla ändar och hörn. Dom som kände och hade relation med den brottsoffret, men även de anhöriga till dom som gjorde brottet. Självklart är deras sorg olika. Men det är ändå en sorg. Sorg gör alltid ont.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Nej nu ska jag stänga av dessa tankar. Nu får jag ha tänkt klart på händelsen.

Lev idag just nu, igår är historia. Det du gör eller inte gör just nu, blir konsekvenser i framtiden. Framtiden är här redan om en stund, definitivt är den här i morgon. Ta hand om dig så som du skulle ta hand om en kär vän.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.