En förmiddag med trädgård.

Är en bra men ovanlig förmiddag för mig. I går och i natt jobbade jag jour. Slutade vid tio idag. Men Efter passet stannade jag till vid en blomförsäljare som tjänade lite pengar, innan han ens var klar med uppackningen av det han skulle sälja. Här inhandlades till den gamla söndriga skottkärran, det blev även en till den lilla kastrullen för byk-tvätt.

När jag kom hem trodde jag blommorna skulle få bo kvar i bilen och jag hänga på soffan. Men maken hade lite damp, fast det är jag som står för dampen. När han frågade om jag var klar med soffhänget, fick jag dåligt samvete. Reste mig från soffan och verkligen gjorde. Tog trädgårds handskar på och glömde självklart byta ta om till om från jobbkläder till mera ledighetskläder. Nu är även dessa kläder mera trädgårdskläder, tror till och med att dom kan bli som alla andra kläder, alla dom som jag kommer får färg på för att jag glömmer byta till målarkläder. Det är jag i ett nötskal. Men, men det är så livet är….

I alla fall Blommorna kom i skottkärran, och i den stora grytan. Grytan som farmor hade för att tvätta i förr. Nu står grytan på trappan full med blommor. Jag råkade till och med att gå förbi slänten som i mig alltid är en skam. Flera gånger om året säger jag till mig själv ge det två dagar och du kommer att vara nöjd. Nu har jag nog pratat med mig i flera år tror det är fyra år som tanken varit där och sedan snabbt försvunnit. Nops jag rensade den inte råkade bara gå förbi den för att ta bort lite kvistar. Det är fortfarande en gräsmatta där. Det lär blir flera dagar än två i år om jag skulle råka få för mig att göra ordning.

Hjälp! borde det inte finns massvis med blommor som täcker hela marken så jag slipper det där rensandet? Tips behövs, Tips om vad för blommor som gör så att ogräset inte får plats. Eller är det en önskedröm???

Tacksamhet…

  1. Tack för att jag orkade med gårdagen, även efter det tråkiga mötet. Jag tror inte någon såg min ledsenhet inom mig.
  2. Tack för sömnen att den infann sig på ett jour pass.
  3. Tack för att jag orkade hitta till att verkligen göra när jag kom hem.
  4. Tack för det fina vädret och att jag nu sitter och väntar på att maken ska grilla.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller .

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook