Tankarna om Företagande…

26 nov

Nu är inte kl så mycket, värk i kroppen gjorde att jag vaknade. Dessutom ska lillkillen iväg för att besöka bilskolan. Han har nu blivit så stor att det är dags att ta körkort. Åren går känner jag. Själv tycker jag inte det var länge sedan han flyttade in här. Då var han på sitt tolfte år. Nu är det då dags att ta körkort.

Idag blir det inte något morgonbad för mig. Vi åker då badet skulle bli till. Hade igår en tanke om att packa in i husbilen och göra en helg på Orust. Den tanken försvann när vädrets makter ska till och snöa. Igår gick vi ut till bilen i alla fall för att göra lite adventsmys. Jo, jo längtar tills vi kan ta ut vår bil på en liten resa utan att behöva tänka på väglaget. Får bli en gammal bad och husbilsbild.

Har funderingar på min affär. Som fortfarande finns i tankarna. Skulle det vara så att jag verkligen gör. Behöver jag sätta igång nu. Först ska det göras en affärsplan. Jag ska gå till banken och låna pengar. Här bor just nu så många men. Det var så länge sedan sist, jag hade företag som jag skulle leva på. Hur går man? Kommer det att gå att plocka ut lön? Hur mycket lön kommer jag att behöva plocka ut? Skulle jag bestämma mig för att starta upp, så kommer jag behöva jobba hela sommaren. Hur kommer det då bli med vår husbil? Vi som verkligen älskar, att åka ut på tur. Kommer jag orka jobba hela sommaren utan semester? Kommer jag klara av bokföringen? I dagsläget med det lilla företag jag idag har, använder jag mig av revisor. När jag gjorde det Bokföringen själv, var ångesten för stor.

Kommer jag att fixa att faktiskt ha mindre lön, vad händer då Meniers slår till och blir så att jag måste ligga ner. Hur gör jag med online försäljning? ÄR det bara mina drömmar eller är det så att jag kan öka försäljningen? Jag skulle behöva en mentor känner jag. Jag skulle behöva titta på bokföringen som finns idag. För att se verkligen se hur det ligger till med ekonomin. Hur gör andra när dom börjar ? Vart ifrån får dom pengar de där första tiden kan dom ta ut lön då? Starta eget bidrag har jag redan insett att det inte kan bli för då måste jag vara arbetslös. Det är jag inte, jag har ett jobb och jag har ett jobb som jag älskar. Hur kommer det bli om jag startar upp företaget. Kommer jag sakna mina kollegor och ungdomar? Jag vet att jag gjorde det då för länge sedan. Finns det bidrag att söka?

Så många frågor som behöver lite svar och dom kommer liksom inte fram inte av mig.

Passar på igen med Erbjudandet Pink Weekend. 20 % på allt under helgen.

Ha en fin dag, ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Jag föredrar att kalla mig impulsiv .

Att hitta mitt mod.

För några år sedan lånade jag makens underställ, det hamnade i min låda efter lånet. Idag var det dags att plocka fram det där understället igen. Men det blev efter mitt bad. 6,5 minus grader ute idag, frosten hade bitit sig fast i gräset och strandkanten vid sjön var hård av kölden. Inne i badboden var golvet halt. Vid strandkanten fanns det en tunn skiva av is på vattnet.

När jag åkte iväg till sjön, hade jag på mig min varma kappa ovanpå min morgonrock. Burrr va kallt det var idag. Redan innan jag gick i sjön, stack det i fingrarna. Men har man bestämt sig för att bli en vinterbadare, är det inte så att man får vara rädd, för kölden. Det hör liksom till, det ingår den där kölden. Det var 5,1 grader i vattnet 11 graders skillnad mellan land och sjö.

En bra skillnad för att fokusera på att vattnet faktiskt värmde, mera än luften. Sjön rök av kylan i luften, jag blev helt betagen av min omgivning idag. Så vackert att stå där i sjön, se hur röken sträcker upp sig emot skyn. Månen speglade sig i vattnet, jag var en del av allt det här vackra. Har du inte provat att bada i just denna års tid så är min rekommendation att i alla fall prova. Jag lovar dig du kommer växa i dig själv. Det är magiskt att lära sig, känna kroppens olika signalerna. Lära sig känna de olika stadierna, i vinterbad.

Just nu när jag sitter här och skriver, känner jag en sådan stor seger och glädje, i mina steg emot det här med kallbad. Jag har lärt mig så mycket, under tidens gång. Jag har lärt mig, att ibland är det faktiskt bara till att göra. Systraskap har jag fått lära mig, vara en del i. Det är spännandet givande och så roligt. Att vara här och nu, har jag lärt mig på riktigt. Det går inte att inte vara i stunden just nu, när du badar kallt. Jag har lärt mig att utmana mig själv. Att göra saker jag inte ens trodde på själv, att jag skulle klara av. Jag gjorde det, och gör det. Jag har lärt mig på riktigt, att skaffa mig en vana som håller. Lärt mig se kraften i att göra saker tillsammans, lärt mig att tillsammans är starkare. Hade jag varit helt själv, i detta badande så tror jag att jag inte hade fortsatt. För i mig blir det, kan dom andra så kan jag. Jag kan göra lika bra som dom andra.

Här har blivit så många rikedomskunskaper i mig, med detta vinterbadande. Dessutom så har jag fått möjligheten, att träffa så många härligt härliga kvinnor. Där vi är dom vi är, avklädda precis så som vi är. Vårt mod och vår vilja, har styrt oss till att göra. Modet och viljan fyller oss med kraft och energi. Vårt badande fyller oss med energi och kraft långt in på dagen. Jag har lärt mig att verkligen älska dessa stunder av gemenskap.

Nog om bad.

Lite Mary Kay Black Friday har jag tröttnat på. Så mycket hela veckan om black Friday.

Mary Kay säger pink Weekend, något måste jag få erbjuda dig som läst hela detta inlägg. Om du beställer något under dagen idag, från min sida som finns här. Kommer jag ge dig 20 rabatt på alla produkter. Vill passa på att säga att det är värt att använda sig av Lyx setet, Time Wise repair. När du beställt och fått ditt set, så kommer vi sedan ha en genomgång av produkten via Facetime. Som vanligt gäller att du inte redan har en fristående hudvårdkonsult och väljer att ha mig till din konsult.

Beställer du idag fram till söndag kl 24, får du 20% rabatt bara för att du är du. Köper du setet får du fantastiska möjligheter att få flera fördelar som är mera personliga, så som en härlig spänts i huden, en ren hud och efter några månader mindre tecken på hudens synliga tecken på solande, åldrande tagit ut sin rätt. Passa på erbjudandet gäller endast idag fram till Söndag 24.00.

Jag önskar dig en härligt fin fredag, En rosa fredag.

Just nu gäller det är just nu vi lever, andas och kan göra något åt.

Dagens ord. Genom dina val väljer du din framtid. Just NU!

Carina Ikonen Nilsson

Morgonbad, Poliser, Mary Kay.

Det var en bra morgon som började, idag. Vaknade redan innan kl 7. Satt och fick tid att njuta av mitt kaffe. Därefter blev det ihop-packning och iväg, till min och mina badsystrars mötes plats. Morgonen var magisk solen visade på trädtoppar av guld. Kylan var mindre kylig, på land. Vattnet var 5,6 grader kallt. Redan när vattnet började nå knän, blev stegen långsammare och det kyliga vattnet gjorde motstånd i min kropp.

Men en av mina badsystrar coachade mig fram, till att verkligen doppa mig. Det tog tid idag. Det var kyligt och svårt, att doppa ner axlar och rygg i vattnet. Nu gör du det, nu doppar du dig, sa hon. Då gick det liksom inte att inte doppa ner axlarna, i vattnet. När kroppen sedan är nere i vattnet, blir det först en stickande känsla, därefter sätter kroppens värmesystem in, för att hålla borta kylan. Det känns som när man öppnar en omskakade falska med sockerdricka.

Den där känslan ger energi, kraft och endorfiner som sprakar loss och fyller kroppen med harmoni. Som när en symfoniorkester startar upp ett inferno av kraft. När morgonen startar så här, går det inte att välja en dålig dag. Spelar ingen roll vilka händelser, hur dagen ser ut så blir det att göra bra val. Ordspråket Det spelar inge roll hur du har det utan det är hur du tar det som är av vikt. Min morgonrutin som jag har kommit att älska långt inne i själen. Alla borde testa det, allt handlar om viljan, viljan att släppa rädslan för kylan.

När jag kom hem ringde maken, han hade stannat framför ICA supermarket på Orust. Där hade det suttit ett äldre par som arbetade som tiggare, vid ingången till ICA. En tredje hade precis kommit dit, de som redan suttit där innan. Hade blivit otrevliga emot den kvinnan som kommit dit. När maken hade betalat det han köpt, frågade han kassörskan om de som bråkade och hon var villrådig in för händelsen.

På utsidan var butiksinnehavaren och två medarbetare, där för att medla i bråket. En äldre kvinna hade slagits med ett paraply, för att få bort den yngre kvinnan. Efter en stund kom det en polisbil, med två poliser i. Efter ännu en stund kom det en polisbil till, med ytterligare två poliser. Många samtal blev det mellan poliser och de inblandade. Efter en stund så blev det så att de två som suttit där innan de äldre paret fick lämna platsen för att åka polisbil. Nu har jag inte en aning om varför de fick åka polisbil. Men något var det som gjorde att de fick lämna platsen.

Jag tänker vilket slöseri med resurser. Ska det verkligen behöva vara så att poliser, ska behöva jobba med att reda upp vem som ska ha rätt att sitta och tigga utanför en affär? Fyra poliser som har viktiga arbetsuppgifter att göra? Ska dom behöva medla i ett bråk om en plats, där någon bestämt sig att där ska jag sitta och be om pengar. Resurser som kostar massvis med pengar, som faktiskt är en del av våra skattade pengar. Jag har inte ont av att folk sitter och ber om pengar, det har jag inte.

Men att samhällets rättsväsen ska behöva lägga tid, på att reda upp bråk om vem som har rätt till platsen??? Det är slöseri med samhällets resurser. Dom har viktigare arbete att göra.

Det här är männsikor som inte ens bidrar med skatt till vårt land. Det är dina och mina, våra gemensamt insamlade skattepengar som polisen får lägga tid på, att reda ut vem som har rätt att sitta och tigga pengar. Nej, det börjar bli lite mycket, känner jag. Polisen har ett viktigt arbete att utföra, dom ska utreda brott, göra allt för att minska brottsligheten, hjälpa människor som är råkat bli utsatta för brott, hitta mördare, förhindra att ungdomar hamnar i kriminella gäng, hitta drogpåverkade bilister mm mm. Att behöva åka ut för att se vem som har rätt att sitta och tigga???

Nej nog om detta. jag ska inte lägga mera kraft på detta. Jag vill ha kvar den goda känslan av mitt bad. Ha en härlig dag.

Förresten, Nu har jag känner jag på riktigt börjat komma igång med mina hudvårdsklasser. Skulle du vilja prova på att bjuda in dina vänner och dig själv, till en timma eller två med härliga krämer som ger spa känsla så hör av dig. Nästa vecka är fullbokad, men veckan efter kan det finnas tid, till att vi kan få ihop en stund med att prova dessa härliga fantastiskt bra hudvårdsprodukter från Mary Kay. Som alltid så gäller som vanligt, att har du redan en Fristående hudvårdskonsult så vänder du dig till henne. Är du utan konsult så är du välkommen att anlita mig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar. I morgon kommer först imorgon. Just nu gäller.

Tanke för dagen. Du väljer att bli arg för det som någon gör. Någon annan skulle kanske istället välja att inte bry sig. Se det som sägs eller görs på ett helt annat sätt.

Carina Ikonen Nilsson

Dagen börjar bra.

Idag snurrar det inte, det gör mig glad. Det är jobbigt med dom snurrande perioderna, det tar på både psyke och kroppen. Det där dåliga tankarna kommer in och jag mår dåligt. Kroppen tar stryk och ansträngningen att hålla balansen, de där dagarna då det snurrar. Igår när jag och maken gick till apoteket så kändes det rätt okej när vi promenerade dit. Men väl inne på apoteket så vart det som om hela rummet åkte karusell. Jag fick sätta mig på en stol och maken fick göra de inköp som skulle göras. Ett stadigt tag i hans arm så kom vi i alla fall hem. Väl hemma somnade jag på soffan sov i en timma och vågade inte röra huvudet.

Men idag vaknade jag, kände ingen karusell då jag rörde på huvudet. Det gjorde att jag vågade mig till sjön för att börja dagen bra. Nu hoppas jag bara att det håller i sig under dagen. 5 minusgrader i luften 5,8 i vattnet. Eftersom jag inte badat på flera dagar kändes kylan lite extra idag. Men jag gjorde det, jag verkligen gjorde det. Idag innan badet gav hon den där som inte vill bada sig hörd. Hon sjöng inom mig att jag misslyckats jag kommer att ge upp och hon kommer få lugnt och skönt. No, no det fick hon inte. Hon sattes på plats och jag till och med bad henne att flytta ut hon får inte längre plats inom mig. Vi får se om hon är tyst nu.

Det var ljuvligt att bad. Rent av fantastiskt att möta vattnet, känna kylan och gå i. Fast hela kroppen skrek av det kyliga vattnet, var stegen lätta tills kroppen var täckt av det kalla vattnet. Nu sitter jag här och små fryser, men datorn värmer mina knän. Jag gjorde det, nu är det bara att hoppas att karusellen inte kommer igång igen.

Att låta kroppen vakna till detta är underverks-medicin för på kropp och själ.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först imorgon.

Carina Ikonen Nilsson

Meniere´s sjukdom.

Har blivit påmind om Meniere syndrom igen. Innan har jag haft korta små yrselanfall, jag klarat av att stå ut med. Men i söndags natt kom den med fullkraft. Yrsel från hell. Vaknar av att jag är yr, vilket inte är trevligt. Tröttheten som kommer efteråt är tröttande. Jag orkar liksom inte något. Igår skulle jag jobbat men jag låg i sängen till tio. Inte något som är min vana. Där efter gick jag ner till soffan tänkte jag kan ligga och kolla film. Men jag sov där i fyra timmar i stället. Ändå trotts all denna sömn, så klarade jag av att sova på natten. Yrseln har inte gått över ännu men, den är av mildare slag. Vågar inte ännu köra bil. Det får vänta, tills efteryrseln har släppt.


Tyvärr så blev det ju inte något bad idag. Sista badet var i fredags. Hade så gärna badat idag det var 8 minusgrader ute. Men yrsel och bilkörning hör liksom inte ihop.

Lägger ut fredagskvälls bilden som min kära mentor skickade till mig. En dag någon gång ska jag också hitta till badet nrä det är fullmåne.

Jag får se hur jag mår i morgon, kanske är det över för denna gången med Meniere’s sjukdom. Eller som kommer det flera attacker. Har funderingar på min affär… Hur gör jag då? Om jag får attacker hur ska det då gå att ha en affär öppen. Vem ska stå där då? Kommer det att fungera? Går ju inte att ha en butik som är stängd hur som helst. Den ska vara öppen de tider som är sagt.

Känner mig nedstämd av denna yrsel. Den ställer till det men mina känslor och tankar. Eller jag väljer så mindre bra tankar när yrseln slår till. Här får försökas göras om och hitta tillbaka till kraften som bodde här innan jag blev yr.

Ha en fin dag.

Lev idag just nu, det finns så många just nu stunder.

Carina Ikonen Nilsson
Publicerat den
Kategoriserat som Malix

Dags att tänka på Julen?

Det blir en dag i jobbets tecken. Ledigheten är slut men snart kommer det nya lediga eller i alla fall en ledig dag. Jag har stort behov av ledigheten. Behöver de lediga dagarna för att andas. behöver dom för att vila, samla kraft och få återhämtning, Mina bad är återhämtning. Har inte riktigt ännu bestämt mig för om jag ska hinna med ett bad idag innan jobbet. VI får se. Här har vi börjat planera för Julen, Dockmöbler ska handlas till lillflickan, Lille Hugo ska få sitt och Alfred vill ha krokodiler och dinosaurier. De stora barnen ska få sitt.

Här är en bild som min badmentor skickade från igår kväll. Dom tog sig ett bad 2 igår och då i fullmånens ljus. Visst är det vackert.

Egentligen tycker jag det är rätt jobbigt med jul. Vet hur känslan kommer vara efter julen. Då kommer känslan av att städa bort och göra rent vara här, redan på Juldagen. Men inte ta ut något nu, inte se framåt om just det. Här och nu, ska jag vara, här och nu,just nu många dagar kvar och inte ens julstökandet har kommit igång. Just nu är lyssna in nysläppta låtar med både ABBA och Thåström.

Tänkte ge tips om julklappar gå in på min sidan och se om ni hittar saker att skämma bort era nära och kära med. Det finns produkter både för honom och för henne. Har du redan en hudvårdskonsult så vänder du dig självklart till henne. Om du inte har så hjälper jag dig gärna till rätta. Skriv en rad till mig så hör jag av mig. Ta hand om dig och det som är du.

Lev just nu, just idag. Igår finns inte kvar och morgondagen är här först i morgon.

Dagens ord för dagen. Stanna upp andas och njut av att livet är här och nu.

Carina Ikonen Nilsson

KASAM

Idag hade vi ett litet eftersnack efter vårat bad. November, mörk och kall, grå och disig. Jag och en annan kvinna vid badet snackade om det där med vår psykiska hälsa. Att november var en farligt månad, för vårt psykiska mående. Hon berättade att det ofta i november började mörkna för henne, i sinnet. Jag erkände, att så var fallet med mig med. Oftast knackar de allra mörkaste tankarna, på i november. Dom där tankarna som ibland kan vara lite farliga. Hon berättade att hon tror att det kyliga badet, har hjälpt henne att inte hitta till de allra mörkaste tankarna nu. Jag kan bara säga samma sak. Visst sinnet, kraften och lusten är inte det samma som den är då, det är ljusare ute. Men det känns inte riktigt lika tråkigt, som det gjort innan. Jag ser framemot saker. Mitt kyliga bad på morgonen, ser jag alltid framemot, att träffa mina badsystrar ser jag alltid framemot. Att sitta här efter badet och skriva ner mina tankar, är även det något jag ser framemot.

Kvinnan nämnde KASAM. Där och då blev det så tydligt, det där med KASAM. Känsla av sammanhang. Där i badsystrarna bor det KASAM. Vi träffas varje morgon när vi kan, vi gör tillsammans och vi är oss själva, i just den där stunden. Att bada kallt gör att vi är inget annat än oss själva. Vi är i stunden där och då, det går inte att inte titta på himlen, se träden och dess toppar, njuta av omgivningen och vara i sig själv just i stunden. Vi är flera, badsystrar är gruppen vi tillhör, gruppen vill att vi träffas vid sjön. Grupptrycket, när det är positivt. Grupptrycket gör att vi gör, vi sätter oss i våra bilar, vi åker till sjön och vi ser framemot det. Vi är oss själva i stunden, vi går ner i det kyliga vattnet, där just i den stunden går det inte att vara någon annan än just sig själv. Vi hanterar kylan på våra egna sätt, i systerskapet ingår små prat, skratt, ojande, vänlighet, omtanke, systerskap. Ingen av oss kommer dit surmulna, vi säger hej, god morgon, Vi ser varandra och vi är en del i ett sammanhang. Kasam….Det går inte att inte uppleva känslan, i just detta sammanhang. Det går inte att inte, känna sig en del i. Det går inte att bli något annat än glad, i just den stunden. Den stunden som många av oss längtar till varje morgon. Att det blivit en vana i vår morgonrutin. Nu ska systrarna bada i kväll i månskenet. Det är fullmåne i kväll. Jag kan tyvärr inte vara med för jag ska jobbat. Men jag kommer vara med i mina tankar om att i kväll badar mina systrar i månskenet.

Idag hade jag ett möte med en kund angående Mary Kaj. Vi face-timade kl 10. Hon hade förberett sig med krämerna, jag skickat henne. Tagit fram vatten och sådant hon behövde. Jag hade förberett mig med krämerna och artiklar, som ligger nära mig i mitt hjärta. Det var så roligt att se henne när hon provade på produkterna jag skickat till henne. Hon verkade gilla dom alla. Ett bra sätt att hålla en visning av Mary Kay produkter. Jag kan snart kalla mig På riktigt Fristående hudvårdskonsulent. För det är med Mary Kay som med vinterbadandet. Man måste träna sig, öva….. vilket sedan gör att jag påriktigt känner att det här det här det kan jag på riktigt. Ni som följer mig, vet ju att det tog ett tag innan jag kunde kalla mig vinterbadare innan var jag ju bara en simpel höstbadare. Nu är jag ju vinterbadare på riktigt. Sedan förra veckans Torsdag.

Krämerna jag visade idag var Handlyxen Satin Hands® Pampering Set White Tea and Citrus.

Lyx serien, TimeWise Repair® Volu-Firm®

Set och Clinical Solutions® Retinol 0.5 Se

t. Ett bra sätt att visa produkter på fick jag uppleva idag. Det var kul, roligt och spännande.

Lev idag just nu. Igår finns inte här och morgondagen kommer först imorgon.

Dagens ord. När jag ser det som är bra i människor ser jag mina egna storheter. När jag förminskar dom blir jag själv förminskad.

Carina Ikonen Nilsson

7 önskningar är det så?

Taken på husen visar på rimfrost. Vägen var hal på väg till sjön. Kallt va det ute. Iförd mössa, stövlar och morgonrock anlände jag till sjön. På vägen till sjön var himlen rosa. Thåström sjöng om 7 önskningar att det är sju önskningar man får. Kanske är det så att det är 7 önskningar eller så har han fel. 6,4 grader i vattnet var det i dag. Min stund på jorden, har tanken varit idag. Min stund här på jorden kanske har jag 20 -30 centimeter kvar i detta liv. Då har min meter hunnit upp till ca 80. 7 minuter de dagar jag är ledig, doppar jag min kropp i det iskalla vattnet, fylls av härlighetskänslor som håller i sig i flera timmar. Vi var 8 kvinnor som badade, en av kvinnorna har precis blivit farmor till en liten pojke. Tänk så många känslor av lycka som bor i henne.

Här är dagens bild skörd av denna ljuvliga morgon. Känner sådan stor tacksamhet, över att jag ger mig detta varje morgon jag har tid, för dessa underverk.

Idag blev det meditation där i vattnet. Jag var där, kylan stack i min tår, lår och mina axlar, inom mig kändes det som när man skakar en kolsyrad dryck. Allt var stilla, kände mina andetag, hörde mina kvinnor inom mig. Hon som inte vill njöt, hon som vill njöt vi njöt tillsammans alla vi som bor inom mig. Såg den vackra naturen, såg träden, den spegelblanka sjön, var en del i allt det där som var vackert. Jag blev vacker där i mig själv. Jag blev en del i denna vackerhet. Livet blev här och nu. En känslan som kommer följa med mig här idag.

Idag som är en härligt ledig dag. En härligt ledig dag, där jag och Thåström ska umgås. Kanske inte han i egen hög person men hans nya Musikverk. Sju önskningar har man sju önskningar får man …. Det är bra, en härlig takt som ska bo i min dag.

Tänkte skriva lite om kuren för min hud just nu. En kur som är en inkörningsfas på 8 veckor. Mary Kay Clinical Solutions. Ett set som ger resultat av en slät fin hud, en lösning som maximerar den åldersförebyggande hudvården.

Setet innehåller rent retinol i hög koncentration samt en lugnande facial milk. Varje produkt säljs även separat.

Setet sig an en trio av åldersrelaterade problem som:
• Rynkor
• Ojämn hudton
• Förlorad spänst

Men du får inte använda den om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid.

Jag är inne på fjärde veckan nu och ska snart börja använda den 2 gånger i veckan. Innan har det varit en gång i veckan. Det är viktigt att man följer den beskrivning som är med produkterna. Det ska bara tas en gång i veckan, till en början! De resultat jag upplev av produkterna är att det faktiskt blivit en förändring, andra har även dom märkt av det. Har flertalet gånger fått höra att det är något som är annorlunda, att jag ser yngre ut. Nu har jag nog varit tyst om vad som är anledningen, för att bli mera säker på att setet gör det den ska göra. Jag har själv börjat märka att bekymmersrynkan börjar bli mindre. Produkten är dryg, bara en ynka droppe till hela ansiktet. Priset är 1559 kr. Här är länken om du vill beställa. Har du en hudvårdskonsult så är det som vanligt att du beställer av henne. Men skulle du inte ha någon så är du varmt välkommen till mig.

Nog om vinterbad och hudvård, nu ska jag ta tag i min dag. Ha en fin dag och ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar mera än i minnen, skapa minnen som du kan ha i din morgondag.

Dagens ord. Det du sår i dag är skörd i framtiden.

Carina Ikonen Nilsson

Livet ska vara som en kopp med Tea.

Idag blev det bad på den vanliga tiden. Den vanliga tiden är för mig 8.00. Jag börjar känna mig Aspig. Jag som inte ens har diagnosen. Har börjat känna ångest, när det blir ändringar. Har riktigt svårt för det, känner jag. Badtiden ändrades från 8 till 9. Gjorde ont i kroppen. Nyheter som var onda nyheter på jobbet, gjorde ont i både kropp och själ. Nyheter i ww appen, blää inte alls lika kul som jag tyckte först. Har vant mig, vid det som var innan. Nää aspergergen som jag inte har, rör på sig och flyttar in, eller är det åldern? Eller är jag ur fas med tiden. Jag tror det handlar om att jag och tiden inte är i fas. Idag var det i alla fall härligt, att få göra badrutinen som vanligt gå upp dricka kaffe och packa väskan. Inte sitta och vänta på att tiden ska bli nio.

Vinden var kall idag, riktigt kylig. En sådan där isig kyla som gör on på skinnet. Vågor på sjön idag. Sådana där vågor som gör ont, när de når magen. Kvinnan som var vid badet idag, gav mig rådet att vända ryggen till. Ryggen till blev det och sedan var jag i vattnet. 7,1 grader i vattnet, det kryper neråt nu. Just nu sitter jag fullt påklädd, tofflor och morgonrock över kläderna och fryser så jag skakar. Snart kommer frusenheten försvinna och bara de där andra endrofinerna bo i kroppen. Då där må bra känslorna som gör mig stark, hel och energifylld.

När jag kom hem, från badet. Sprang jag runt här på övervåningen och tände ljus över allt. När inlägget är skrivet, ska jag ner i källaren och tända ljus även där. Vill ha värme. Men det var härligt att bada idag, kylan gjorde underverk med vakenheten i kroppen. Vakenheten i kroppen, gjorde att jag fick tankar om min lediga dag. Här ska städas tänker jag. Det var så otroligt längesedan Kerstin var här och städade, nu behövs det på riktigt en sådan där grovstädningsinsatts. Väggar, golv och tak vi får se om känslan finns kvar sedan. Fast egentligen vet jag att jag behöver ledigt, ledigt från allt. Vila mig och göra ingenting.

Lyssnade på Thåström på väg till till sjön idag. Hade helt glömt av att han precis släppt nytt. Thåström är Thåström med Stort T, hans texter simmar in i kroppen alltid. Texterna är som om dom är skrivna till mig. Texter som jag genast hittar igenkänning i, det liksom blir mina ord. När en textrad slutar, vet jag innan jag hört nästa rad hur den blir. Hans ord blir mina med mina bilder och känslor. Isbergen riktigt bra. Redan vid första tonen så flyttande låten i mig. Längtar tills jag står där framme vid scenen och ser hur han levererar. Men det är ännu långt tills dess. Idag får det bli en Thåströms-dag. Högtalaren ska ljuda och strofer från Herr T.

Ww appen förresten, det går nedåt. Nedåt i vikt, hm just nu är det nog den förändringen jag gillar. Ett halv kg sedan förra veckan. Det är en bra förändring.

Idag just nu är till för att levas i. Just nu dagen har så många just nu, varje minut räknas. Gör dagen till din och ta hand om dig. Dagens ord får bli dessa här:

Livet ska vara som en kopp med te. Varmt, Smakrikt och Njutbart.

Carina Ikonen Nilsson

Den sista droppen

vaknade tidigt idag. Bad tiderna har ändrats från 8.00 på morgonen och är nu 9.00. De ändrade bad-tiderna gjorde att jag satt och väntade in tiden. Jag kommer antagligen att vänja mig men just nu känns det svårt. Ett pass till sedan två dagar ledig igen. Behöver det mera än någonsin, nu. Det är som om hela jag, är känslomässigt dränerad. Nästa som om jag kramar ut den där sista droppen av ork. Den där sista droppen som har så svårt att släppa taget.

Jag gör det jag kan för att må bra, skriver, tar hand om mig själv och ser till att komma iväg på dagens höjdpunkt. Fast idag blev det stressigt. Jag hade så gott om tid i morse, ändå blev den där sista kvarten innan åkningen blev till, stressig. Mitt i allt det där, ringde läraren som påminde om utvecklingssamtal. Tur att teams finns. Jag hade helt glömt av samtalet och tanken var inställd på bad. Men vi fick till samtalet, medans jag packade och satte mig i bilen. Stress, jag gillar inte stress, just stressen innan tog bort en del av alla härliga känslor, som bor i stunden bad. Men jag gjorde det, jag svalkade min kropp i det 7 gradiga vattnet och morgon blev på något sätt mera min. Badet var härligt, jag längtar redan tills i morgon.

Nu är min kopp med te snart slut och dagen måste tas tag i för jobb står på agendan idag. Imorgon blir det lite jobb i Mary Kay tecken, fast det är ju inget jobb utan bara roligt. I morgon blir det facetime och hudvård som står på programmet. Ha en fin dag, ta hand om dig och det som är du.

Lev idag just nu, igår finns inte här och imorgon är en helt ny dag full och nya nu. Varje minut räknas gör dom alla värdefulla för dig och din skull.

Carina Ikonen Nilsson
Publicerat den
Kategoriserat som vinterbad